stor stein i tørt elveleie

Det er ulike systemer for å beskrive buldring. Vanskelighetsgrad beskriver hvor mye krefter du må bruke for å komme til topps. I gryttr.com bruker vi fransk Font-skala som dominerer i Europa. Det er ikke bare vanskelighetsgrad som avgjør om du kommer opp eller ikke. Hva om det er veldig høyt, eller om du lander i spisse steiner om du faller?

Vanskelighetsgrad

Nybegynner3 til 5
Mosjon5+ til 6B
Erfaren6B+ til 7A+
Godt trent7B til 8B
Elite8B+ >

Registrer uttopping – smilefjes og surefjes

Alle er enig om at bulderen er 6B. Noen synes den er ok, andre at den er fin og for Joakim er det en 1 av 1000-bulder (uttoppinger på Kaptein Krok i Østmarka).

Når du klatrer på din egen grense og klarer en bulder, deler du ut stjernedryss i lykkerus. Det betyr ikke at selve bulderen fortjener en stjerne selv om DU gjør det. Men når mange topper ut med et glis av et smilefjes, kan du gå ut ifra at dette er en bulder utenom det vanlige.

Vi i Gryttr bruker dine uttoppinger som et verktøy for å fremheve bra linjer og for å fjerne det som er dårlig. Selv om vi klatrer mye, klarer vi ikke klatre alt – så vi trenger alle sin hjelp for å kunne fremheve det som er fint.

Betabilder

Vi skulle ønske at alle bulderene i gryttr.com hadde et bilde av en klatrer som er på vei til topps. Plutselig ser du hvor stor og bratt steinen egentlig er. Ofte får du et inntrykk av miljøet – om bulderen ligger fritt og luftig eller nedi en tett skog.

Så om du har et betabilde å dele er det bare å sende av gårde til oss i Gryttr >

Buldre alene

Du kan buldre trygt alene uten beskyttelse på lave steiner der terrenget er jevn. Da kan du hoppe ned uten høy risiko for å vrikke foten. En crash pad (fallmatte) er å foretrekke. Det er ikke alltid du kan kontrollere et fall. Uten kontroll er potensialet for å skade seg mye større.

Alle symbolene er ment som en rettesnor. Det samme gjelder for gradsettingen. Det er alle sin individuelle oppfatning som danner en konsensus rundt grad og om en bulder er ok eller superfin.

Rull til toppen